tisdag 12 oktober 2010

Dagens lunch blev belgiska våfflor a`la Ida !

Belgiska våfflor (basrecept från recept.nu)

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 st äggulor
4.5 dl mjölk
120 g smält smör
2 äggvitor

Man blandar alla torra ingredienser i en bunke. Separerar äggvita och äggula. Blanda äggula, mjölk och smält smör. Häll sedan i det med de andra och rör till en jämn smet. Vispa äggvitor till ett hårt skum, rör därefter ner det i smelen. Viska inte ner... Då blir inte våfflorna lika fluffiga. Sen grädda i ett våffeljärn!

Jag kan ju aldrig hålla mig till ett recept så jag bytte ut vetemjöl till dinkelmjöl och rågmjöl + att jag hade i rågflingor och krossade linfrön för att få en mer matig känsla. Sen har jag alltid soja mjölk när jag gör pannkakor och våfflor. (Har en god lite sötad smak) Bytte även ut socker till lite honung. Smöret behöver man heller inte använda allt av.
Toppade gjorde jag med florsocker, blandad keso och kesella. (istället för grädde) På den ena blev det rivet äpple, kanel, hackad mandel och kokos. på den andra drottningsylt, kokos och pumpafrön!

Det va såååå gott :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar