Idag är jag hemma och har gått och blivit sjuk! Inge roligt alls, men men så blir det alltid efter stressade perioder... Skönt att bara göra ingenting också :)
Imorse var jag med mamma ute på Loppis och fyndade en byrå för 25 kr, som jag ska fixa iordning! Jag blir lite extra glad när jag hittar något som inte är från IKEA. Har ju fixat lite andra möbler också till våran fina lägenhet, jag lovar att fota alla fynden sen när det är klart! Även jordgubbar hittade jag utanför i ett stånd :) LYCKA!
När jag väl kom hem blev det till att göra något ändå, jag som är så rastlös fick för mig att baka lite... Så nu tog jag precis ut brödet ur ugnen och det doftar underbart i hela lägenheten!
Detta recept tog jag från en ny kokbok jag fick av min älskling (Jacobs Hälsokök)
Som med allt annat så har jag svårt att hålla mig till receptet och slänger alltid i lite annat gott också.
Det här är hans grundreceptet:
1 pkt (50g) jäst
5 dl vätska
12-13 dl mjöl
1½- 2 tsk salt
2-3 tsk kryddor
lite olja och honung
Mina torringredienser blev bla, dinkelmjöl, fullkorns vetemjöl, vetekli, rågkross, boveteflingor, linfrön, solrosfrön och hasselnötter.
Då blandar man jästen med vätskan (37 grader) Sen blanda alla torringredienser och ös ner i vätskan och blanda till en deg, låt jäsa i 40 min. Sen ta ur degen ur bunken och knåda ihop till två delar och snurra ihop. Låt jäsa i ytterligare 40 min under en duk. Grädda sedan i ugnen i ca 35- 40 min !
Njut !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar